Imprimare

Cardul national de sanatate, distribuit din septembrie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Autoritatile au anuntat ca, desi cardul national de sanatate trebuia introdus pana la sfarsitul anului 2007, primul milion va fi distribuit cu cinci ani intarziere, mai precis din septembrie 2012.

Potrivit realitatea.net, prezentarea cardului national de sanatate va fi obligatorie la medicul de familie, la spital si la farmacie.

"Este obligatoriu ca de fiecare data cand pacientul merge la un medic din sistemul public de sanatate sa aiba cardul national de sanatate. In caz contrar, nu va putea primi servicii medicale platite de CNAS sau va trebui sa achite contravaloarea serviciilor efectuate, chiar daca este asigurat in sistemul public. Orice posesor de card va avea asupra lui actul mai ales pentru cazurin de urgenta", spune Marius Filip, medicul sef al CNAS.

Cardul va contine un numar de asigurat, altul decat codul numeric personal, avand un cip pe care vor fi trecute si alte date medicale, toate optionale.

Valoarea unui card este de 2 euro, platiti de Ministerul Sanatatii. Cardul national, impreuna cu prescriptia electronica si dosarul electronic, fac parte din Platforma informatica a asigurarilor de sanatate - PIAS.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cardul-national-de-sanatate_-distribuit-din-septembrie_17402/

lauff lautf laurf