Imprimare

Medicamentele pentru sistemul muscular si BCV, cele mai vandute in 2012

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Companiile farma au pus accentul pe profitabilitate, in trimestrul II al anului 2012. Potrivit studiului Pharma & Hospital Report al Cegedim Romania, valoarea medicamentelor eliberate catre pacientii din Romania a atins nivelul de 2,77 miliarde de lei la pret de distributie in al doilea trimestru din 2012. Cresterea fata de acelasi trimestru al anului 2011 este de 4,4%.

"Reducerea serioasa a cresterii pietei in lei, dublata de usoara scadere in volum, arata primul impact semnificativ al masurilor de implementare a taxei claw-back: accentul este deplasat fortat dinspre vanzari catre profitabilitate pentru majoritatea companiilor. Chiar daca, pe termen scurt, se va reusi temperarea dezechilibrului bugetar, problemele privind disponibilitatea si accesibilitatea multor medicamente vor continua sa se agraveze, atat din cauza suprataxarii, cat si din cauza deteriorarii cursului de schimb", a declarat Petru Craciun, directorul general Cegedim Romania.

In ceea ce priveste medicamentele eliberate pe baza de reteta din farmacii, acestea au atins o valoare de 2 miliarde de lei, in timp ce medicamentele fara prescriptie au atins o valoare de 0.38 miliarde de lei. Segmentul de spital a fost si el in crestere fata de anul precedent.

Sanofi, La Roche si Novartis, principalii jucatori din industria farma

Medicamentele destinate sistemului musculo-scheletic au inregistrat cea mai mare crestere in volum (20.1%) in ultimele 12 luni, urmate fiind de medicamentele pentru sistemul cardiovascular (16,2%) si cele pentru sistemul digestiv si metabolism (15,6%). Medicamentele cele mai vandute sunt cele pentru sistemul digestiv (21,8%), cele pentru bolile cardiovasculare (18%) si cele destinate sistemului musculo-scheletic (17,5%).

Topul jucatorilor din industria famaceutica pe ultimele 12 luni ramane aproximativ la fel. Pe primul loc se afla compania Sanofi, cu vanzari de peste 949 de milioane de lei, urmata de Hoffman La Roche, cu 907,0 milioane lei. Pe a treia pozitie in clasament se afla compania Novartis, cu vanzari de 751 milioane de lei.

Topul primilor 10 jucatori este completat de GlaxoSmithKline, Pfizer, Servier, Merck & Co, AstraZeneca, Ranbaxy si Abbott.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicamentele-pentru-sistemul-muscular-si-BCV_-cele-mai-vandute-in-2012_17401/

lauff lautf laurf