Imprimare

Prelevarea celulelor stem la nastere, tot mai frecventa in Republica Moldova

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Tot mai multi parinti din Republica Moldova sunt dispusi sa plateasca sume foarte mari pentru recoltarea celulelor stem la nastere, anunta adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, recoltarea celulelor stem in timpul nasterii si pastrarea acestora devine o metoda din ce in ce mai utilizata dincolo de Prut. In ceea ce priveste femeile care apeleaza la astfel de proceduri, medicii sustin ca acestea sunt din mediul urban.

"Este vorba de viitoare mame din mediul urban, cu venituri medii si mari, care fie au lucrat peste hotare si stiu importanta prelevarii celulelor stem, fie au rude acolo", a declarat Mihai Tanase, reprezentant al companiei Biogenis din Romania.

Daca unele paciente considera ca recoltarea de celule stem este "la moda", altele o fac pentru a-si putea salva copiii mai mari, explica Tanase. Procedura costa intre 2500 si 2950 de euro, pret ce include recoltarea celulelor, instruirea medicilor, transportul, prelucrarea si tocarea mostrelor.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prelevarea-celulelor-stem-la-nastere_-tot-mai-frecventa-in-Republica-Moldova_17407/

lauff lautf laurf