Imprimare

Laparoscop de ultima generatie la SJU Baia Mare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare va beneficia de un laparoscop de ultima generatie, acesta fiind donat de catre Asociatia "Prietenii Spitalului", informeaza Agerpres.

Laparoscopul, a carui valoare este de 26.000 de euro, urmeaza sa fie folosit de sectia de chirurgie pediatrica.

"Sectia de Chirurgie Pediatrica a Spitalului Judetean de Urgenta 'Dr. Constantin Opris' va fi dotata din fondurile colectate de Asociatia "Prietenii Spitalului 'Dr. C-tin Opris' cu un laparoscop ce va permite realizarea diagnozei si chirurgiei minim-evazive pe acesti pacienti atat de delicati, copiii", a declarat Romana Furtuna, presedintele Asociatiei "Prietenii Spitalului".

Laparoscopul este de ultima generatie, printre putinele din tara intr-o sectie de chirurgie pediatrica si va permite efectuarea unor operatii in conditii de siguranta.

"Multumim pe aceasta cale asociatiei Prietenii Spitalului 'Dr. C-tin Opris' pentru sprijinul acordat si tuturor maramuresenilor care au contribuit prin donatii catre aceasta asociatie la achizitionarea acestui laparoscop pentru chirurgie pediatrica, atat de necesar pentru viata si sanatatea copiilor nostri", a declarat managerul Spitalului Judetean de Urgenta Maramures, conf.univ. dr. Calin Pop.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Laparoscop-de-ultima-generatie-la-SJU-Baia-Mare_17411/

lauff lautf laurf