Imprimare

700.000 de euro - suma rambursata de CNAS pentru tratamentele din strainatate in 2011

Adaugat in Stiri din domeniul medical

 

Peste 700.000 de euro reprezinta suma pe care statul a rambursat-o asiguratilor pentru tratamentele facute anul trecut in strainatate, potrivit unor date furnizate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, citate de romanialibera.ro.

In unele cazuri, suma pe care au primit-o pacientii de la CNAS este de zece ori mai mica decat cea pe care au platit-o pentru investigatiile sau chiar operatiile efectuate peste hotare. De altfel, numarul romanilor care au ales clinicile din strainatate a crescut de sase ori din 2008 pana in 2012.

Daca in 2008 existau 224 de cereri de rambursare a tratamentelor, in 2012 numarul acestora a ajuns la 1.300. Cele mai multe dintre tratamentele deconatate asiguratilor au fost facute in clinici si spitale din Ungaria, Austria si Germania.

"Ne ingrijoreaza ca acesti bani pleaca in exteriorul tarii in loc sa ramana in fondurile Romaniei. Acesti bani pleaca din tara, sunt exportati pentru servicii ca nasteri, artroscopii, proteze de sold care se fac foarte bine si in Romania, in centre de excelenta", a declarat Marius Filip, medicul sef al CNAS.

Pentru ca cheltuielile sa fie rambursate, asiguratii sunt nevoiti sa pastreze toate chitantele si facturile primite de la clinicile straine.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/700.000-de-euro---suma-rambursata-de-CNAS-pentru-tratamentele-din-strainatate-in-2011_17415/

lauff lautf laurf