Imprimare

Gemeni nascuti in doua localitati diferite in judetul Sibiu

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O sibianca a nascut doi gemeni, un baiat si o fata la un interval de cateva ore, dar si la o distanta de 60 de kilometri, anunta Agerpres. Potrivit sursei citate, fetita a venit pe lume la Spitalul Orasenesc din Agnita, iar baietelul s-a nascut dupa mai bine de o ora, in Maternitatea Spitalului Clinic Judetean din Sibiu, acesta fiind un caz rar, primul, se pare, de acest fel, in municipiul Sibiu.

"Este un caz rar. Ne bucuram ca mama si copiii sunt bine, de cand sunt director medical nu am auzit de un alt caz la fel", a declarat dr. Calin Cipaian, directorul medical al celui mai mare spital de stat din judet, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu.

Mama, in varsta de 36 de ani, fetita, care a cantarit la nastere 1,5 kilograme si baietelul, care a venit pe lume cu o greutate de 2,5 kilograme, sunt deocamdata bine, dar se afla inca sub supraveghere medicala.

"Cunosc cazul. Eu, personal nu am avut pana acum un asemenea caz, mama sa nasca un geaman intr-un loc, iar pe celalalt in alt loc. Mama a avut o tulburare a mecanismului nasterii. A nascut fetita la Agnita, natural, iar pe baietel, care a avut manutele inainte, prin cezariana, la Sibiu, fiind adusa de urgenta la noi la Maternitate", a precizat dr. Radu Chicea.

Fetita si baietelul sunt internati la sectia ATI Neonatologie a Spitalului Clinic Judetean din Sibiu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Gemeni-nascuti-in-doua-localitati-diferite-in-judetul-Sibiu_17426/

lauff lautf laurf