Imprimare

Incep inscrierile pentru obtinerea atestatelor de studii complementare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Examenul pentru obtinerea atestatelor de studii complementare pentru medici, medici dentisti si farmacisti va avea loc pe data de 27 septembrie 2012. Ministerul Sanatatii (MS) a postat deja publicatia de examen pe site-ul oficial al institutiei.

Conform documentului, in aceasta sesiune se pot inscrie candidatii care finalizeaza pana pe 31.08.2012 pregatirea teoretica si practica aferenta obtinerii de atestate de studii complementare.

Examenele se vor desfasura in centrele universitare medicale acreditate de MS, centre in care s-a efectuat pregatirea candidatilor. Acestia vor fi nevoiti sa obtina minim nota 7 pentru a promova examenul si pentru a obtine atestatul de studii complementare.

Inscrierile pentru Implantologie se fac la DSP-uri, nu la MS

Inscrierile au loc in perioada 27 august - 7 septembrie 2012, la sediul Ministerului Sanatatii. Exista insa o exceptie. Inscrierile pentru atestatul in Implantologie, care se deruleaza in aceeasi perioada, se fac la directiile de sanatate publica din centrele universitare in care candidatii au facut stagiile de pregatire: Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara. Directiile de Sanatate publica mentionate sunt si cele care isi asuma intreaga responsabilitate privind respectarea conditiilor de participare.

Pe data de 17.09.2012, MS va publica arondarea candidatilor pe centre universitare medicale. Sapte zile mai tarziu, pe site-ul institutiei vor putea fi consultate listele candidatilor al caror dosar de inscriere este admis, precum si data, locul si ora de prezentare la examen. Informatiile vor putea fi regasite la rubrica Informare - Concursuri si examene.

Documentele necesare pentru inscriere

Dosarul de examen va cuprinde urmatoarele documente:
• cerere de inscriere in care se va preciza denumirea atestatului precum si centrul universitar medical in care se doreste sustinerea examenului;
• copia diplomei de medic/medic dentist/farmacist;
• copii dupa documentele de schimbare a numelui (daca este cazul);
• copia Certificatului de Membru al organizatiei profesionale de profil, cu viza valabila pentru anul in curs;
• copie dupa actul de identitate (BI/CI);
• certificate din care sa rezulte absolvirea cursurilor de pregatire, eliberate de autoritatile competente, conform celor prevazute pentru fiecare atestat (copii xerox)
• adeverinte sau caracterizari care sa ateste efectuarea stagiilor practice si a numarului de examinari prevazute pentru fiecare tip de atestat (daca este cazul);
• pentru atestatele care se pot obtine numai ulterior unei pregatiri confirmate printr-un
alt atestat/competenta, (ex: ecocardiografie transesofagiana, IRM, endoscopie digestiva terapeutica, chirurgie laparoscopica nivel II-tehnici avansate), candidatii vor depune copie xerox dupa atestatele/competentele mentionate la punctele respective;
• adeverinta de la locul actual de munca din care sa reiasa functia si gradul profesional, cu mentionarea specialitatii si a numarului ordinului de confirmare in gradul profesional;
• chitanta de plata taxei de 400 lei (RON) achitata cu mandat postal in contul IBAN nr.RO85TREZ7005003XXX000092, CUI-4266456, DTMB (Directia de Trezorerie a Municipiului Bucuresti), beneficiar- Ministerul Sanatatii, adresa: str. Cristian Popisteanu, Nr 1-3, sector 1, Bucuresti, cod: 010024. La locul pentru corespondenta se va mentiona Taxa examen atestate.

1045 de medici, inscrisi la sesiunea din mai 2012

Aflati AICI care sunt examenele la care se pot prezenta candidatii si ce conditii trebuie acestia sa indeplineasca. 

La sesiunea din mai 2012 s-au inscris 1045 de medici, cei mai multi dintre ei optand pentru ultrasonografia generala (207 candidati) si histeroscopie (93 candidati). La polul opus s-au aflat audiologia, cardiologia interventionala, ecografia endocrina, ginecologia, tratamentul infertilitatii cuplului si reproducere umana asistata si utilizarea terapeutica si chirurgicala a laserilor in medicina dentara.

Cei mai multi candidati din sesiunea mai 2012 s-au inscris la Bucuresti. 

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Incep-inscrierile-pentru-obtinerea-atestatelor-de-studii-complementare_17427/

lauff lautf laurf