Imprimare

Premiera medicala la Spitalul Sfanta Maria Iasi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii de la Spitalul de Pediatrie Sfanta Maria din Iasi a petrecut 12 ore in blocul operator pentru a efectua un transfer liber de tesuturi la un copil in varsta de 17 ani, anunta Agerpres.

Operatia a fost una in premiera pentru unitatea medicala. Potrivit medicului Valentin Munteanu, managerul Spitalului de Pediatrie din Iasi, s-au transferat tesuturi de la antebrat la picior, astfel incat sa acopere lipsa de piele si muschi de la nivelul piciorului.

"Operatia, care a durat 12 ore, a fost realizata de o echipa mixta de chirurgi, chirurgi plasticieni, pediatri si medici specialisti ATI care a fost condusa de dr Sidonia Susanu, specialist chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva. Apreciez in mod deosebit realizarea unor interventii chirurgicale de complexitatea acesteia in cadrul compartimentului de chirurgie plastica al spitalului. Eforturile lor sustinute au oferit pacientului sansa de a-i fi salvat piciorul si de a avea in viitor o calitate a vietii la un nivel cat mai apropiat de normal", a spus dr Valentin Munteanu, managerul Spitalului de Pediatrie Sf Maria.

Pentru a fi efectuate cat mai des astfel de interventii, spitalul iesean ar avea nevoie de un microscop operator.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Premiera-medicala-la-Spitalul-Sfanta-Maria-Iasi_17433/

lauff lautf laurf