Imprimare

Centrul de ingrijiri Paliative din Cluj mai are nevoie de 700.000 lei pentru a fi deschis

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Din noiembrie bolnavii de cancer in faza terminala vor putea beneficia de serviciile Centrului de ingrijiri Paliative Sfantul Nectarie din Cluj. Pentru lansarea cetrului ar mai fi nevoie de 700.000 de lei, informeaza ziuadecj.realitatea.net.

Pentru inceput, bolnavii din judetul Cluj vor beneficia de acest spatiu cu o capacitate de 20 de paturi. Centrul va fi deschis insa si pentru bolnavii din alte judete. Specialistii spun ca existenta unui astfel de centru este binevenita, in contextul in care in fiecare an zeci de mii de oameni sunt tratati la Institutul din Cluj-Napoca.

Pana acum au fost investite peste 3 milioane de lei, iar cei aproximativ 700,000 de lei de care mai este nevoie urmeaza sa fie alocati pentru dotarea bucatariei, spalatoriei, dar si a unei farmacii in incinta. Persoanele care vor sa faca donatii o pot face la numarul 8840 valabil in toate retelele de telefonie mobila. Valoarea unui sms este de 2 euro.

Ambasadorul acestui centru este Cristian Dulca, antrenorul Universitatii Cluj, care a fost nevoit sa lupte in ultimii ani de doua ori cu cancerul.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Centrul-de-ingrijiri-Paliative-din-Cluj-mai-are-nevoie-de-700.000-lei-pentru-a-fi-deschis_17436/

lauff lautf laurf