Imprimare

Multi parinti ai copiilor bolnavi incurabil asteapta vindecarea miraculoasa

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Din ce in ce mai multi copii bolnavi in faza terminala sunt chinuiti cu tratamente inutile, pentru ca parintii, mult prea religiosi, cred ca micutii lor se vor vindeca printr-un miracol, anunta adevarul.ro.

Revista "Journal of Medical Ethics", unde lucreaza ca redactor profesorul roman Julian Savulescu, a publicat un studiu realizat pe 17 cazuri in care parintii unor copii bolnavi in faza terminala au refuzat decuplarea micutilor de la aparate.

Dintre cele 17 cazuri, 11 au avut ca motiv credintele religioase ale parintilor, care credeau ca medicii sunt pesimisti si ca cei mici urmau sa primeasca ajutor divin pentru a se recupera. Ulterior, cinci dintre aceste situatii s-au rezolvat, dupa ce parintii s-au sfatuit cu lideri religiosi ai credintei lor.

Autorii studiului considera ca "este inuman sa fii conectat, toata viata, la aparate prin care sa respiri mecanic si sa ai toate functiile organismului monitorizate permanent, fara sa-ti poti pastra demnitatea si intimitatea".

De aceeasi parere este si profesorul Julian Savulescu: "intreruperea tratamentului este, de cele mai multe ori, cea mai buna decizie".

"Daca ar trebui sa alegem daca sa oferim un pat in spital unui copil bolnav incurabil, mentinut in viata de aparate, sau unui copil care s-a lovit pe terenul de joaca si care se va recupera, vom alege sa-i dam patul celui din urma", a mai adaugat prof. Savulescu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Multi-parinti-ai-copiilor-bolnavi-incurabil-asteapta-vindecarea-miraculoasa_17448/

lauff lautf laurf