Imprimare

Lumina naturala reduce riscul de miopie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Expunerea copiilor la lumina naturala a Soarelui reduce riscul de aparitiei a miopiei. Lumina naturala pare sa fie factorul protector determinant impotriva miopiei, sustin cercetatorii britanic intr-un studiu recent, citat de Mediafax.

Medicul Jeremy Guggenheim si colegii sai de la Bristol's School of Social and Community Medicine si de la Universitatea din Cardiff au analizat testele de acuitate vizuala in cazul a 7.000 de fete si baieti din comitatul Avon din sud-vestul Angliei. Participantii la studiu au fost monitorizati de la varsta de sapte ani si pana la varsta de 15 ani.

Parintii copiilor au comunicat autorilor studiului numarul de ore petrecute de copiii lor afara, in fiecare saptamana, in special in intervalul de varsta 8 - 9 ani, o perioada importanta, deoarece acesta este intervalul in care se declanseaza miopia. La 11 ani, copiii lor au purtat un accelerometru, timp de o saptamana, care masura activitatea fizica depusa.

Rezultatele studiului, publicat in revista Investigative Ophthalmology & Visual Science, a demonstrat ca cele mai putine cazuri de miopie s-au inregistrat in randul copiilor care s-au jucat afara cel putin trei ore pe zi in timpul verii si cel putin o ora pe zi in timpul iernii. Aceste rezultate sunt valabile indiferent de gradul de intensitate al activitatilor fizice depuse in exterior.

Concluziile cercetarii confirma cateva studii precedente, dintre care unele au stabilit un risc de miopie mai mic cu 2% pentru fiecare ora petrecuta la joaca, in aer liber, pe saptamana.

Acestea fiind spuse, oamenii de stiinta sunt de parere ca incitarea celor mici sa petreaca mai mult timp in exterior ar fi astfel un mijloc simplu pentru prevenirea miopiei, o afectiune care afecteaza tot mai multi copii in toate lumea. De exemplu, in Franta, pana la 30% din tinerii cu varstele cuprinse inntre 16 si 24 de ani si aproximativ 40% din populatia totala sufera de miopie. Totodata, 90% dintre tinerii din Singapore sunt miopi la terminarea liceului - un procent de noua ori mai ridicat decat cel inregistrat in randul tinerilor din Australia.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Lumina-naturala-reduce-riscul-de-miopie_17451/

lauff lautf laurf