Imprimare

Introducerea impozitului progresiv de la 1 ianuarie, discutata cu FMI

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Introducerea impozitului progresiv va fi luata in calcul cand va fi construit bugetul pe 2013, a declarat premierul Victor Ponta. Ulterior, Guvernul va discuta cu FMI daca masura va putea fi introdusa de la 1 ianuarie, anunta Agerpres.

Intrebat dupa sedinta de Guvern daca isi mentine angajamentul introducerii impozitului progresiv de anul viitor, eventual cu majorarea cotei unice, Ponta a raspuns: "Nu, nu cred ca e bine sa majoram cei 16%. Ar fi un semnal categoric negativ. [...[ Ramane ca in octombrie calculam la buget si discutam cu cei de la FMI daca putem sa il introducem de la 1 ianuarie".

Premierul a adaugat ca Guvernul va incerca in momentul in care construieste bugetul pe 2013 sa vada care sunt prioritatile si care sunt posibilitatile.

"Nici in cele mai negre cosmaruri ale noastre nu ne-am gandit ca vom gasi atat de multe gauri: la taxa clawback la medicamente - 300 de milioane de euro, la taxa auto - 400 de milioane de euro, la Hidroelectrica - 1 miliard de euro. La Ministerul Justitiei, stiti bine ca au contul blocat pentru ca sunt 500 de milioane de euro hotarari judecatoresti si irevocabile pe care fostul ministru nu le-a platit, i-a tot dus cu zaharelul pe magistrati. Va iau fiecare minister in parte. Daca le punem cap la cap, reprezinta bugetul Romaniei pe un an de zile. Un an de zile nu ar trebui sa mai existe Romania, ci doar sa platim facturile din 2010-2011", a conchis Victor Ponta.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Introducerea-impozitului-progresiv-de-la-1-ianuarie_-discutata-cu-FMI_17453/

lauff lautf laurf