Imprimare

Mai mult de jumatate dintre romani se confrunta cu migrene

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 50% dintre romani se confrunta cu migrene cel putin odata pe luna, arata un studiu efectuat de compania GFK Romania, citat de evz.ro. Potrivit sursei citate, daca tinerii de pana in 30 de ani au dureri de cap odata pe luna, in cazul persoanelor de peste 50 de ani migrenele se manifesta mai des.

Durerile de cap, spun specialistii, pot fi simptome ale unor tumori cerebrale sau ale infectiilor sistemului nervos central. Migrenele mai pot trada afectiuni precum hipertensiunea arteriala, hemoragii cerebrale sau raceli, adauga medicii.

"In aceste cazuri este recomandata in mod obligatoriu o vizita la un medic de specialitate. Trebuie sa tinem cont si cine are astfel de dureri. Spre exemplu, in cazul unei persoane care nu este cardiaca, o astfel de intepatura in piept poate fi o durere intercostala sau semnul unui infarct de miocard", a declarat Florin Mitu, medic cardiolog.

Romania se afla pe locul trei in Uniunea Europeana in ceea ce priveste incidenta bolilor cardiovasculare (BCV).

Acum 100 de ani, bolile cardiovasculare reprezentau sub 10% din cauzele de deces la nivel mondial. In anul 2000 ele au devenit cauza a 50% din decesele inregistrate in tarile dezvoltate si cauza a 25% din decesele din tarile in curs de dezvoltare. Se preconizeaza ca in 2020, boli cardiovasculare vor deveni ucigasul numarul unu.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Mai-mult-de-jumatate-dintre-romani-se-confrunta-cu-migrene_17455/

lauff lautf laurf