Imprimare

Vaccinarea din toamna va costa de 3 ori mai mult decat in anii anteriori

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Campania de vaccinare antigripala va fi facuta in acest an cu produse importate, mai scumpe decat cele pe care le facea pana acum Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie Cantacuzino, informeaza evz.ro.

Mai exact, vaccinarea antigripala va costa in acest an de trei ori mai mult decat in cei anteriori, cand pe piata erau disponibile produsele Institutului. Asta pentru ca Institutul Cantacuzino se afla in proces de reamenajare a liniei de productie, iar acest lucru a dus la stoparea realizarii oricarui tip de vaccinuri.

Reamintim ca la sfarsitul lunii iulie, Ministerul Sanatatii a propus ca Antibiotice Iasi sa investeasca in unitatea de productie si sa preia si Unifarm, creand o structura de productie si distributie a medicamentelor, vaccinurilor si imunomodulatoarelor. Prin urmare, Institutul Cantacuzino va deveni o societate pe actiuni, in care unul dintre actionari va fi Antibiotice Iasi, iar Unifarm va fi preluat ca distribuitor.

Totodata, reprezentantii MS au intarziat licitatiile pentru achizitia a doua tipuri de vaccinuri. Potrivit site-ului stirileprotv.ro, in unele judete vaccinurile lipsesc chiar si de o luna. Spre exemplu, in Iasi sunt externati 900 de bebelusi fara a fi imunizati impotriva tuberculozei. Si asta doar la cele doua maternitati din oras.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Vaccinarea-din-toamna-va-costa-de-3-ori-mai-mult-decat-in-anii-anteriori_17457/

lauff lautf laurf