MS desfiinteaza Sanatoriul Balnear din Slanic Moldova
Sanatoriul Balnear Slanic Moldova, aflat in subordinea Ministerului Sanatatii, urmeaza sa fie desfiintat printr-o Hotarare de Guvern. Momentan, actul normativ poate fi gasit la rubrica Transparenta Decizionala de pe site-ul Ministerului Sanatatii.
Unitatea sanitara numara in prezent 38 de paturi si are personalitate juridica, statut pe care urmeaza sa-l piarda intrucat va fi comasata cu Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneclimatologie Bucuresti. Institutul are 265 de paturi, functioneaza in mai multe cladiri si are in structura si policlinici balneare, in tara.
"Prin comasarea celor doua unitati, se are in vedere organizarea activitatii de recuperare, prin dezvoltarea acestei unitati, care devenind sectie exterioara a institutului, isi va pastra obiectul de activitate, va fi dezvoltata astfel incat sa corespunda standardelor si cerintelor actuale devenind o sectie moderna de recuperare, cu utilizarea factorilor naturali locali", se arata in nota de fundamentare a proiectului de act normativ.
Personalul medical, redistribuit in mai multe unitati sanitare
Conform acestuia, personalul care isi desfasoara activitatea la Sanatoriul Balnear Slanic Moldova va fi preluat de catre Institutul din Bucuresti, sau va fi redistribuit in cadrul altor unitati sanitare. La fel si patrimoniul unitatii sanitare.
"Datorita multitudinii factorilor naturali terapeutici, exista posibilitatea ca pacientii sa beneficieze de un tratament complex, prin crearea la Slanic Moldova a unui sediu secundar in recuperarea medicala concomitent cu marirea numarului de paturi motivata de adresabilitatea in crestere; in acest sens se vor face demersuri pentru ca intreg spatiu apartinad sanatoriului, sa fie reabilitat si utilizat pentru desfasurarea activitatii de recuperare", motiveaza reprezentantii MS decizia de a comasa cele doua institutii.
De asemenea, se pare ca medici specialisti in recuperare, medicina fizica si balneologie, cu experienta in domeniu, care in prezent isi desfasoara activitatea la Bucuresti, si-au manifestat disponibilitatea de a acoperi deficitul de personal existent in prezent la sanatoriul balnear Slanic Moldova.
Ambele unitati sanitare sunt institutii de interes public national.
Autor: Claudia Spridon
Sursa: PaginaMedicala.ro