Imprimare

Peste 200 de bebelusi din Vaslui nu au fost vaccinati

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Bebelusii din judetul Vaslui nascuti in ultimele doua saptamani nu au fost imunizati, informeaza Mediafax. Potrivit sursei citate, criza de vaccin a afectat si maternitatile vasluiene.

Situatia ar putea reveni la normal, dupa cum au explicat reprezentantii autoritatilor sanitare vasluiene, daca Ministerul Sanatatii va da liber distribuitorilor de vaccinuri din tara astfel incat acestia sa aprovizioneze din nou unitatile sanitare.

"Din ce am discutat cu Ministerul Sanatatii, licitatia pentru achizitia vaccinului BCG este finalizata, iar acum se asteapta un ordin de ministru pentru ca noi sa putem face aprovizionarea. Am discutat deja cu unul din distribuitori, care ne-a confirmat ca exista vaccinul insa nu ni-l poate furniza pana cand nu apare acel ordin de ministru", a declarat Mihaela Vlada, directorul Directiei de Sanatate Publica Vaslui.

Judetul Vaslui nu este afectat si de criza vaccinurilor Pentaxim.

Pe de alta parte, deputatul de Iasi, medicul Tudor Ciuhodaru sustine ca Institutul Cantacuzino ar trebui sa treaca in subordinea Consiliului Suprem de Aparare al tarii, acesta fiind de o importanta strategica pentru securitatea Romaniei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-200-de-bebelusi-din-Vaslui-nu-au-fost-vaccinati_17464/

lauff lautf laurf