Imprimare

Legislatia antifumat: Bruxelles va face noi propuneri in aceasta toamna

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Comisia Europeana actioneaza in vederea inaspririi legislatiei sale antifumat si va face noi propuneri pe aceasta tema in toamna, anunta Agerpres.

Acest anunt intervine la o zi dupa decizia justitiei australiene referitoare la pachete uniforme de tigari, fara logo-ul marcii.

"Actionam in vederea revizuirii legislatiei europene privind tutunul si Comisia isi va prezenta propunerile in cursul toamnei", a afirmat Antony Gravili intr-o conferinta de presa la Bruxelles.

Directoarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Margaret Chan, a facut apel la restul lumii sa urmeze politica de marketing a Australiei privind tutunul.

Justitia australiana a respins definitiv miercuri contestatia companiilor Philip Morris, British American Tobacco, Japan Tobacco International si Imperial Tobacco impotriva introducerii de pachete uniforme de tigari ce are drept scop lupta impotriva tabagismului.

Incepind cu 1 decembrie, tigarile se vor vinde in Australia in pachete cu design si forma identice pentru toate marcile.

Potrivit OMS, sase milioane de persoane mor in fiecare an din cauza tutunului si, daca nu se va face nimic, aceasta cifra va ajunge la opt milioane pana in 2030.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Legislatia-antifumat_-Bruxelles-va-face-noi-propuneri-in-aceasta-toamna_17471/

lauff lautf laurf