Imprimare

Medicii brazilieni i-au scos unui tanar o bara de metal din cap

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un muncitor in constructii a supravietuit dupa ce o bara de metal i-a strapuns capul. Cazul tanarului brazilian in varsta de 24 de ani i-a socat pe medicii de la urgenta, relateaza realitatea.net.

Interventia chirurgicala a durat mai mult de cinci ore, insa medicii au reusit sa-i scoata din cap "sulita" de metal.

Medicii spun ca nu a fost afectat creierul decat pe mici portiuni si ca tanarul ar putea fi externat peste doua saptamani: "A fost tot timpul constient. Isi putea misca mainile si picioarele. E vorba de un adevarat miracol. Acum este foarte bine. Este alert, binedispus. A mancat singur si isi poate folosi mainile si picioarele".

Tanarul va ramane internat inca doua saptamani, timp in care va primi antibiotice pentru a nu aparea infectii. Va avea leziuni permanente insa va putea sa duca o viata normala, spun doctorii.

Cazul nu este primul de acest gen din Brazilia. In ultimii ani, medicii s-au mai confruntat cu doua asemenea situatii, si in ambele, pacientii au scapat fara sechele majore.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-brazilieni-i-au-scos-unui-tanar-o-bara-de-metal-din-cap_17473/

lauff lautf laurf