Imprimare

Al doilea aparat de circulatie extracorporala din tara, la SJU Satu Mare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un aparat performant de circulatie extracorporala, care inlocuieste functiile inimii si plamanului, a fost dat in folosinta Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Satu Mare. Produsul este al doilea din tara, informeaza Agerpres.

Aparatul este folosit in operatiile pe cord deschis, inlocuind functiile inimii si a plamanului si are o dotare informatica performanta.

"Acest aparat este dotat cu soft si informatica performanta. Pe langa inlocuirea functiilor inimii si plamanului, poate fi folosit si ca plaman artificial pentru copii. Un astfel de aparat mai este doar la Institutul "C.C. Iliescu" din Bucuresti. Aparate asemanatoare exista in fiecare centru de chirurgie cardiaca, doar ca acesta are in plus si functii pentru plamani", a declarat dr. Galajda Zoltan.

Presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Adrian Stef, a precizat ca achizitia este extrem de importanta, mai ales din perspectiva dezvoltarii unui institut al inimii: "Poate e prea mult spus, dar din discutiile cu domnul doctor Galajda Zoltan putem realiza asa ceva la Satu Mare. Am demonstrat ca ne intereseaza sa preintampinam problemele de sanatate ale satmarenilor".

Valoarea aparatului este de 125.000 de euro.

Tot la sfarsitul saptamanii trecute a fost inaugurata o noua sala de operatie, a 10-a din spital, in sectia Urologie. Sala a fost realizata din donatiile unor satmareni si din sponsorizarile oferite de firme.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Al-doilea-aparat-de-circulatie-extracorporala-din-tara_-la-SJU-Satu-Mare_17472/

lauff lautf laurf