Imprimare

Revolutie in asistenta psihiatrica din Cehia

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Psihiatrii cehi pregatesc o adevarata revolutie. Mii de bolnavi mintal spitalizati in prezent in ospicii vor fi trimisi la casele lor, fiind monitorizati de echipe mobile de medici, relateaza publicati Praga Express, citata de Agerpres.

Un studiu realizat de experti ai unui spital de psihiatrie din Praga recomanda reducerea numarului de paturi de la 1200 la 600, reduceri planificate si in alte spitale din Cehia.

Expertii propun crearea unor echipe speciale de medici care vor vizita la domiciliu pacientul, ca in cazul celor suferind de schizofrenie. Pentru persoanele care sufera de depresie, ei propun retele de asistenta stationara, in imediata apropiere a locului lor de resedinta.

Republica Ceha a fost criticata anterior de organismele europene pentru ingrijirea inadecvata a bolnavilor cu boli psihice. In genere, asistenta psihiatrica in Cehia este considerata una din cele mai deficitare din lume. Statul ceh aloca doar 10 miliarde de coroane pe an acestui domeniu, iar bolnavii sunt tratati in conditii care nicidecum nu pot sa conduca la recuperarea lor, mentioneaza presa pragheza.

In prezent, in Republica Ceha exista aproximativ 10.000 de bolnavi mintal, dar numarul lor este in crestere de la an la an.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Revolutie-in-asistenta-psihiatrica-din-Cehia_17474/

lauff lautf laurf