Imprimare

Pensionarea medicul Mircea Conea a fost urgentata

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Consiliul de Administratie al Spitalului "Sfantul Ioan" a decis urgentarea dosarului de pensionare a doctorului Mircea Conea incepand cu 1 septembrie, a declarat managerul spitalului, prof.dr. Alexandru Ciocalteu, citat de Mediafax.

"Astazi s-a hotarat urgentarea dosarului de pensionare incepand cu 1 septembrie a doctorului Conea. In plus, pe durata cercetarii penale, el a fost suspendar din functia de medic primar obstetrica - ginecologie a maternitatii", a explicat managerul Spitalului "Sfantul Ioan".

Tot in sedinta de luni a fost decisa si schimbarea medicului coordonator si a asistentului medical coordonator de la Maternitatea Bucur.

"Medicul coordonator al Maternitatii Bucur va fi conferentiar doctor Liana Ples, iar ea va hotari schimbarile ulterioare, respectiv asistentul medical coordonator. Am luat aceste decizii in urma incidentului in care a fost implicat medicul Conea, dar si ca urmare a reactiilor personalului medical care au pus afise pe pereti potrivit carora oamenii care nu respecta personalul medical, nu au ce cauta in spital, facand abstractie de gestul deloc profesional al colegului lor doctorul Conea", a precizat prof.dr. Alexandru Ciocalteu.

Reamintim ca medicul Mircea Conea a fost prins in flagrant in timp ce lua mita 700 de lei de la sotul unei femei careia urma sa-i faca o cezariana. El este cercetat in libertate, dupa ce, vineri, Tribunalul Bucuresti a respins propunerea procurorilor de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Cazul medicului obstetrician a provocat numeroase dezbateri atat in randul populatiei, cat si in randul personalului medical. Inca o data, coruptia din sistemul medical a devenit subiectul central al dezbaterilor televizate. In aceste conditii, reprezentantii Federatiei Solidaritatea Sanitara din Romania (FSSR) considera contraproductiva culpabilizarea intregului personal medical sub acuzatia de coruptie.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Pensionarea-medicul-Mircea-Conea-a-fost-urgentata_17478/

lauff lautf laurf