Imprimare

Centrul de terapie radiologica din Ramnicu Valcea ar putea fi lansat in 2013

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pregatirile pentru inaugurarea unui centru de tratament oncologic, la Ramnicu Valcea, continua. La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc o noua discutie legata de problemele privind armonizarea prevederilor contractuale cu legislatia, elaborarea si aprobarea studiului de oportunitate si pregatirea logisticii necesare pentru inceperea lucrarilor de investitii, a declarat presedintele CJ Valcea, Ion Cilea, citat de Agerpres.

"Precizari importante s-au facut si in privinta personalului de specialitate care va asigura, in conditii de inalta calitate, serviciile de tratament radiologic. Astfel, intre cele 24 de persoane angajate ale viitorului centru se vor numara 2 medici specialisti in radioterapie, 2 medici specialisti in radiologie, un fizician medical, 6 tehnicieni, 6 receptioniste etc. Intregul personal medical urmeaza sa fie specializat in Germania, motiv pentru care chiar in aceasta saptamana un prim grup de medici va incepe stagiul de pregatire la Centrul Oncologic de Tratament din Hamburg", a explicat Ion Cilea.

Inaugurarea Centrului de terapie radiologica din Ramnicu Valcea se estimeaza ca va avea loc la inceputul anului 2013. Unitatea va raspunde recomandarilor Uniunii Europene si Societatii Europene pentru Radioterapie si Oncologie in sensul ca, pentru fiecare zona cu 300.000 locuitori, sa existe cate o astfel de unitate de tratament.

"Promovarea unui astfel de demers vine intr-un moment in care cancerul, sub toate formele sale de manifestare, se afla intr-o ingrijoratoare expansiune. Numai in judetul Valcea, de exemplu, sunt luati in evidenta 3900 de bolnavi, iar celor 5 doctori specialisti in oncologie medicala, din care niciunul in radioterapie, le este tot mai greu sa faca fata", a mai adaugatpresedintele CJ Valcea.

Noua unitate medicala de la Ramnicu Valcea va fi primul centru privat de radioterapie moderna care va acoperi servicii de tratament oncologic de ultima generatie pentru pacientii din 6 judete, respectiv din Sibiu, Arges, Gorj, Dolj, Olt si Valcea.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Centrul-de-terapie-radiologica-din-Ramnicu-Valcea-ar-putea-fi-lansat-in-2013_17488/

lauff lautf laurf