Imprimare

Spitalele renumite din Marea Britanie ar trebui sa aiba filiale in alte tari

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Guvernul britanic a anuntat ca doreste ca spitalele finantate de stat sa se sustina singure prin crearea unor filiale in alte tari, informeaza publicatia Associated Press, citata de Agerpres.

Reprezentantii Excutivului britanic sustin ca se va forma un organism care sa ajute spitale britanice renumite in intreaga lume, precum Great Ormond Street Hospital pentru copii, sa creeze filiale in strainatate.

Planul va crea locuri de munca si venituri, care vor fi redirectionate spre serviciul de sanatate, sustine Anne Milton, ministrul britanic al Sanatatii.

Prin aceasta initiativa, guvernului condus de conservatori incearca sa reformeze sistemul national de sanatate, care acorda ingrijiri gratuite tuturor si ca chletuie peste 100 miliarde de lire (158 miliarde de dolari) pe an pentru a functiona.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al Partidului Laburist (opozitie), Jamie Reed, a declarat ca guvernul britanic ar trebui sa se axeze pe pacienti, si nu pe profit.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spitalele-renumite-din-Marea-Britanie-ar-trebui-sa-aiba-filiale-in-alte-tari_17490/

lauff lautf laurf