Imprimare

Peste 100 posturi, taiate din organigrama SJU Slatina

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Numarul posturilor din organigrama Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Slatina a fost micsorat, print-o hotarare a Consiliului Judetean Olt. Au fost eliminate doar posturi neocupate, majoritatea de la departamente administrative, informeaza Agerpres.

Au fost scoase din organigrama spitalului 113 posturi, cele mai multe, respectiv 58, de la serviciul administrativ, 22 de la serviciul de primire si externare si un numar mai mic de posturi de la diferite sectii, cabinete medicale si laboratoare.

Desi acum au fost taiate doar posturile neocupate, managerul unitatii sanitare a precizat ca anul acesta vor fi facute si reduceri de personal de la serviciul administrativ si din randurile personalului TESA.

"Toate posturile scoase acum din organigrama sunt neocupate, vacante, aceasta operatiune fiind facuta pentru eficientizarea activitatii si pe principiul functionalitatii. Este nevoie de o redimensionare a personalului TESA si probabil ca de luna viitoare vom trece la o a doua etapa, de reducere a numarului de angajati de la administrativ cu 60-70 de posturi. Nu vad rostul pentru care spitalul sa aiba angajati muncitori necalificati si avem mai mult de 10 muncitori necalificati, zugravi, fochisti. Probabil ca va fi pastrat un numar minim de asemenea angajati", a explicat Andrei Iordache, managerul SJU Slatina.

In organigrama unitatii sanitare slatinene au ramas 2.699 de posturi, din care ocupate sunt 1.650. Din totalul angajatilor, 170 sunt medici, iar apriximativ 800 de posturi sunt ocupate de asistente.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-100-posturi_-taiate-din-organigrama-SJU-Slatina_17491/

lauff lautf laurf