Imprimare

Ambulatoriul Clinicii Pneumologie de la SCJU Targu Mures, infiintat peste 3 luni

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu Mures a lansat proiectul "Ambulatoriul Integrat al Clinicii Pneumologie - O poarta deschisa spre sanatatea oamenilor". Initiativa este finantata prin programul national de responsabilitate sociala "Impreuna pentru fiecare" si are o valoare de 45.000 de lei, informeaza Agerpres.

Intrucat Sectia de Pneumologie nu a putut fi integrata in proiectul cu finantare europeana de reabilitare a ambulatoriilor de specialitate, ca urmare a faptului ca functioneaza intr-o cladire separata, au fost identificate alte oportunitati pentru infiintarea ambulatoriului de specialitate, a explicat directorul medical al SCJU Mures, dr. Ladislau Schwartz.

Mai exact, unitatea medicala a accesat programul finantat de Grupul Rompetrol, iar intr-un interval de trei luni aceasta sectie va putea presta servicii medicale la standarde mult mai inalte decat o face in prezent, pentru un numar mai mare de pacienti.

Anual la Clinica de Pneumologie din Targu Mures se adreseaza 7.000 de persoane, iar prin infiintarea ambulatoriului de specialitate capacitatea sectiei de diagnostic si tratament se va mari considerabil, a precizat medicul sef al Sectiei de Pneumologie din Targu Mures, prof.dr. Gabriela Jimborean.

In cadrul proiectului, Sectia de Pneumologie va beneficia de reabilitarea unui spatiu - sala de diagnostic, sala de tratament si sala de asteptare - precum si de un ecograf, un spirometru si de un electrocardiograf si de tot instrumentarul necesar derularii activitatii.

De asemenea, ambulatoriul Sectiei de Pneumologie va fi conectat la sistemul electronic de evidenta a pacientilor a SCJ Mures, iar in acest fel se va putea studia evolutia si stadiul bolii pacientilor care se adreseaza acestei clinici. Aici, vor lucra prin rotatie cei 9 medici primari ai sectiei, precum si medicii rezidenti.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ambulatoriul-Clinicii-Pneumologie-de-la-SCJU-Targu-Mures_-infiintat-peste-3-luni_17499/

lauff lautf laurf