Imprimare

Procedurile medicale folosite in Evul Mediu, extrem de dureroase si prea putin eficiente

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Daca in ziua de azi o liposuctie sau o operatie cu laser la ochi sunt usor de suportat de pacient, fiind realizate la ordinea zilei, in Evul Mediu, procedurile medicale erau extrem de dureroase si rareori eficiente. Publicatia unica.ro. prezinta cateva dintre cele mai oribile proceduri medicale din Evul Mediu.

In acea perioada oamenii care ajungeau sa aiba nevoie de operatii erau adesea condamnati la moarte, intrucat interventiile erau sortite esecului. Singurele substante folosite pentru alinarea durerilor unei operatii sau alte interventii erau cateva otravuri. Amestecuri dubioase din plante otravitoare ca cucuta sau matraguna, alaturi de vin erau singurele remedii pentru dureri. In plus, medicii trebuiau sa fie foarte atenti in stabilirea dozei corecte, pentru ca daca doza era administrata gresit, pacientul murea otravit.

Totodata, in Evul Mediu, hemoroizii erau cauterizati de catre calugari cu un fier incins, iar blocajul renal era tratat prin introducerea unor tevi in uretra. Mai excat, se introducea o bara de metal in sus pe uretra pentru a scoate infectia si, respectiv, urina ramasa blocata.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Procedurile-medicale-folosite-in-Evul-Mediu_-extrem-de-dureroase-si-prea-putin-eficiente_17503/

lauff lautf laurf