Imprimare

2 spitale din Galati, selectate pentru screeningul cancerului de col

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Doua unitai spitalicesti din judetul Galati au fost selectate de Ministerul Sanatatii pentru realizarea screeningului privind testarea Babes-Papanicolau. Este vorba despre Maternitatea "Buna Vestire" si Spitalul CFR a anuntat directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Galati, dr. Valentin Boldea, citat de Agerpres.

Cele doua spitale sunt singurele care au depus documentatia completa si care au demonstrat ca pot face fata programului amplu care se va desfasura pe o perioada de cinci ani.

"Din pacate, Spitalul Judetean nu a intocmit corespunzator dosarul de validare si va trebui sa se completeze acel dosar daca se va dori sa se implice in program. Eu sper ca si celelalte spitale din Galati care pot fi eligibile si aici ma refer la Spitalul din Tecuci precum si cel din Targu Bujor sa reuseasca sa demareze programul, astfel incat sa avem o acoperire teritoriala cat mai buna", a explicat dr. Valentin Boldea.

La nivelul judetului Galati au fost identificate 200.000 de femei cu varsta cuprinsa intre 25 si 64 de ani care pot face gratuit testul Papanicolau.

Reamitnim ca, incepand cu 1 sempembrie, in 10 judete din tara, va demara Programul National de screening pentru depistarea precoce activa a cancerului de col uterin al Ministerului Sanatatii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/2-spitale-din-Galati_-selectate-pentru-screeningul-cancerului-de-col_17507/

lauff lautf laurf