Imprimare

41 de americani au murit din cauza virusului West Nile, in 2012

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Virusul West Nile, transmis la om de la tantari, a facut 41 de morti de la inceputul anului in SUA. In total au fost infectate 1.118 persoane, un record de cazuri de la descoperirea sa in 1999, au anuntat autoritatile sanitare americane, citate de Agerpres.

Numarul persoanele infestate cu acest virus, inregistrat de la inceputul anului pana in a treia saptamana din august, ar putea creste in continuare, a atras atentia autoritatea de control al bolilor (Center for Disease Control - CDC).

"In mod obisnuit, observam un varf la mijlocul lunii august, insa este nevoie de timp pentru a stabili numarul persoanelor afectate si ne asteptam sa vedem noi cazuri in urmatoarele saptamani", a explicat Candice Burns Hoffman, purtatoarea de cuvant a CDC.

Jumatate din cazuri au fost inregistrate in statul Texas, urmat de Mississippi, Louisiana, Dakota de Sud si Oklahoma. In Texas, de la inceputul anului, virusul a facut 19 morti si a afectat 537 de persoane, conform CDC. Circa 323 de persoane afectate risca sa ramane cu sechele neurologice si sunt in prezent spitalizate. In Louisiana, virusul a facut 6 morti din 73 de cazuri inregistrate.

Boala se raspandeste in special la Dallas si in imprejurimi, unde autoritatile au inceput saptamana trecuta sa pulverizeze pesticide pentru a eradica tantarii purtatori de virus.

Numarul record de cazuri inregistrate in 2012 ar putea fi cauzat de iarna blanda, de primavara precoce si de vara calduroasa, conform CDC. Insa exista si alti factori care favorizeaza boala: pasarile care transporta virusul, numarul de tantari si comportamentul oamenilor.

In 2011, 43 de persoane au murit si 712 au fost afectate din cauza virusului West Nile in SUA.

Virusul, identificat pentru prima data in Uganda in 1937, poate determina trei forme de reactii la om. Majoritatea timpului el ramane neobservat, insa poate cauza de asemenea simptome asemanatoare cu cele ale gripei, iar intr-un numar mai mic de cazuri - complicatii precum meningite si encefalite. Boala poate fi de asemenea mortala.

Nu exista niciun tratament special pentru aceasta boala. 80% din persoanele infestate nu prezinta niciun simptom.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/41-de-americani-au-murit-din-cauza-virusului-West-Nile_-in-2012_17511/

lauff lautf laurf