Imprimare

O singura universitate din tara, selectata intr-un proiect de cercetare in terapia cancerului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Universitatea de Vest "Vasile Goldis" (UVVG) Arad este singura din tara noastra selectata sa coordoneze un proiect de cercetare in terapia personalizata a cancerului. Institutia de invatamant va primi, printr-un program european, aproximativ doua milioane de euro pentru a duce la bun sfarsit cercetarile, se arata intr-un comunicat de presa emis de UVVG Arad.

Cercetatorii din cadrul universitatii aradene vor colabora cu parteneri din Ungaria, din cadrul Universitatii din Szeged si al Centrului de Cercetari Biologice al Academiei Maghiare.

"Sunt prevazute activitati multiple, pornind de la dezvoltarea unei platforme de cercetare transfrontaliera comuna cu partenerii maghiari, respectiv achizitionarea unor echipamente de cercetare performante, conforme cu standardele europene, la realizarea unor activitati de cercetare complexe pentru identificarea proceselor celulare ca tinte potentiale pentru terapia personalizata a cancerului", se arata in comunicat.

100 cercetatori, specializati in tehnici de microscopie si cercetare imagistica

De asemenea, in cadrul proiectului desfasurat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Ungaria, urmeaza sa fie specializati in tehnici de microscopie si cercetare imagistica si o suta de tineri cercetatori din Romania si Ungaria.

Avand in vedere incidenta crescuta a cancerului in regiune, reprezentantii universitatii aradene sustin ca isi vor aduce "un aport substantial la elucidarea unor mecanisme celulare si moleculare, care vor sta la baza construirii unor terapii personalizate in cancer si care vor spori substantial eficacitatea tratamentului chimioterapeutic al pacientilor neoplazici".

Proiectul se va derula pe parcursul a doi ani si are o valoare totala de 1.948.824 de euro.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/O-singura-universitate-din-tara_-selectata-intr-un-proiect-de-cercetare-in-terapia-cancerului_17512/

lauff lautf laurf