Imprimare

O epidemie de HIV poate izbucni in randul consumatorilor de droguri injectabile

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Romania se afla in pragul unei epidemii de infectie cu HIV, care poate izbucni in randul consumatorilor de droguri injectabile, a declarat, la Targu Mures, presedinta Asociatiei Romane Anti-SIDA (ARAS), Maria Georgescu, citata de Agerpres.

"Noi avem un program cu doua ambulante in Bucuresti si 10 unitati mobile in orase din Romania, unde facem teste rapide pentru HIV - si am descoperit, facand aceste teste pentru grupul vulnerabil care se cheama consumatori de droguri injectabile, un numar destul de mare de teste pozitive, teste rapide, pe care le-am trimis la confirmare. De aceea si noi, si Institutul Matei Bals - care este institutul de referinta pentru HIV in Romania - declaram ca suntem in pragul unei epidemii de infectie cu HIV, care poate sa izbucneasca in randul consumatorilor de droguri", a declarat dr. Maria Georgescu.

Reamintim ca din 619 romani nou-diagnosticati cu HIV, 43% au varsta cuprinsa intre 20-29 de ani, iar 64% s-au infectat prin intermediul contactului heterosexual neprotejat. Aceste cifre au determinat Asociatia Romana Anti-SIDA sa organizeze o campanie de prevenire a infectarii cu virusul HIV si de incurajare a testarii si in cadrul Festivalului Peninsula.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/O-epidemie-de-HIV-poate-izbucni-in-randul-consumatorilor-de-droguri-injectabile_17517/

lauff lautf laurf