Imprimare

Obama vrea sa protejeze sistemul Medicare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Barack Obama, a lansat un apel pentru protejarea sistemului public de asigurare medicala pentru cei varstnici, Medicare, sistem pe care rivalii sai republicani vor sa-l reformeze, informeaza Agerpres.

"Cred ca trebuie sa ne tinem promisiunile, mai ales fata de cei in varsta, care au muncit o viata intreaga si merita sa profite de pensia lor. De aceea exista Medicare", a declarat Barack Obama.

Sistemul Medicare a devenit o importanta miza in aceasta campanie prezidentiala, avand in vedere ca republicanul Mitt Romney va candida in tandem cu Paul Ryan in cursa pentru Casa Alba. Ryan este cunoscut pentru lungul si controversatul sau plan de reforma a cheltuielilor guvernului, care cuprinde si o reforma a sistemului Medicare, al carui cost ar trebui sa ajunga la peste 920 milliarde de dolari pana in 2020, amenintand viabilitatea acestui program de sanatate.

Contracanditatul lui Obama vrea ca sistemul Medicare sa ramana neschimbat doar pentru persoanele in varsta acum de peste 55 de ani, in timp ce Obama considera ca proiectul de reforma va face mai mult rau decat bine.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Obama-vrea-sa-protejeze-sistemul-Medicare_17520/

lauff lautf laurf