Imprimare

MAI va incerca sa achite la timp expertizele medico-legale cerute

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Administratiei si Internelor va achita suma de 11 milioane de lei in contul datoriei pe care o are la Institutul de Medicina Legala (IML) si la alte firme de expertiza judiciara. Fondurile reprezinta doar o parte din suma pe care MAI o are restanta de plata, a declarat ministrul Mircea Dusa, citat de Agerpres

Dusa a mai spus ca ministerul pe care il conduce va actiona astfel incat platile in domeniul expertizelor medico-legale cerute de MAI sa fie achitate la termen "pentru a nu se mai produce sau reprosa amanarea inculparii si proceselor unor infractori periculosi din motive birocratice ori banesti", prin tergiversarea expertizelor judiciare ori medico-legale.

Declaratia a fost facuta la Bacau, unde, ministrul Mircea Dusa s-a intalnit la sediul Institutiei Prefectului Judetului cu prefectii, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, precum si inspectorii sefi ai structurilor de Politie si Jandarmerie din judetele Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui si Vrancea. La intalnire a luat parte si secretarul de stat pentru Relatia cu Institutiile Prefectului, Constantin Catalin Chiper.

"Am discutat probleme legate de sistemul de sanatate, seceta din aceasta vara, care a generat nu numai scaderea productiei agricole, dar si dificultati majore in aprovizionarea cu apa potabila a populatiei, in special a celei din mediul rural, dar am vorbit si despre pregatirea de catre autoritatile locale a debutului noului an scolar. Finantarea obiectivelor de investitii din zona a fost un alt subiect abordat in timpul intalnirii", a conchis Mircea Dusa.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MAI-va-incerca-sa-achite-la-timp-expertizele-medico-legale-cerute_17523/

lauff lautf laurf