Imprimare

Un medic italian nu a vrut sa-i faca transplant de inima unui roman

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un chirurg cardiac de la un spital din Padova, chemat la un spital din Mestre, langa Venetia, regiunea Veneto, pentru a decide asupra unui transplant de inima pentru un pacient roman, a refuzat sa faca operatia, anunta Agerpres.

"Sa-si faca transplantul in Romania! Inimile italienilor trebuie sa fie date italienilor", ar fi spus medicul din Padova. Dar romanul, un marinar imbarcat pe o nava a unui armator italian, era tinut in viata cu o inima artificiala mecanica, in urma unui atac de cord.

"Ar fi fost imposibil un transport pana in Romania, si nici nu se putea cere un avion de la aeronautica militara, pentru un caz care putea fi rezolvat in Italia", sustine sursa citata.

Romanul, G.N., in varsta de 53 de ani, a fost transportat de la Mestre la Udine, la un alt spital specializat in transplanturi de cord, unde a fost operat cu succes, pe 21 august. El ar fi trebuit inca de la inceput sa fie considerat un cetatean european cu toate drepturile de a beneficia de serviciul sanitar national din Italia.

Cazul a creat conflicte politice in regiunea Veneto. Consilierul regional Claudio Sinigaglia, din Partidul Democrat, de centru-stanga, a solicitat ca regiunea sa deschida o ancheta asupra cazului marinarului roman.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-medic-italian-nu-a-vrut-sa-i-faca-transplant-de-inima-unui-roman_17525/

lauff lautf laurf