Imprimare

Sistemul imunitar al adultilor in Asia, atacat de o boala rara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cercetatori din cadrul National Institutes of Health au identificat o noua boala printre locuitorii de pe continentul asiatic cu simptome asemanatoare cu SIDA, dar care nu are legatura cu virusul HIV, relateaza Agerpres.

Studiul, publicat in New England Journal of Medicine, a descoperit ca unii pacientii bolnavi produceau anticorpi care le atacau propriul sistem de imunitate.

"Cu totii avem molecule si proteine in corp care ii spun sistemului nostru imunitar cum sa functioneze normal", a afirmat doctorul Sarah Browne, cercetator clinic la National Institute of Allergy and Infectious Diseases din cadrul NIH si principalul autor al studiului.

"Am descoperit ca un numar important de pacienti pe care i-am studiat si care sufereau de pe urma unor infectii oportuniste au dezvoltat un anticorp ce blocheaza functionarea uneia dintre aceste molecule, adica interferon-gamma".

Boala este considerata un sindrom de imunodeficienta la adulti pentru ca ii afecteaza pe acestia din urma. Cazuri cu acest sindrom dateaza din 2004, majoritatea fiind identificate in Thailanda si Taiwan. NIH a inceput sa studieze boala in 2005.

"Este rara - mai prevalenta in Asia de Sud-Est", a declarat Sarah Browne.

Pe de alta parte, doctorul Anthony Fauci, director al NIAID, a afirmat ca este important de notat ca boala nu este contagioasa.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sistemul-imunitar-al-adultilor-in-Asia_-atacat-de-o-boala-rara_17529/

lauff lautf laurf