Imprimare

Proiect de Hotarare de Guvern privind reinfiintarea Spitalului orasenesc Balcesti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii a fost de acord cu initierea unui proiect de Hotarare de Guvern privind reinfiintarea Spitalului orasenesc Balcesti, a declarat presedintele CJ Valcea, Ion Cilea, citat de Agerpres.

"La ultima intalnire pe care am avut-o la Bucuresti, reprezentantii Consiliului Judetean Valcea au adus noi argumente in favoarea corectarii deciziei abuzive de a fi fost desfiintat Spitalul orasenesc Balcesti. Precizarile au vizat, printre altele, faptul ca, prin inchiderea acestui spital, aproape 55.000 de locuitori din 19 comune aflate la mari distante fata de Ramnicu Valcea si Dragasani au ramas fara asistenta medicala de urgenta si, respectiv, de specialitate. S-a precizat, totodata, ca fostul ministru al Sanatatii nu a tinut seama de cererea imperativa formulata Consiliului Judetean Valcea, la dezbaterea publica pe aceasta tema organizata la Ministerul Sanatatii in data de 28 februarie 2011", a explicat Ion Cilea.

De asemenea, reprezentantii administratiei publice din Valcea au ridicat si problemele legate de soarta Clinicii Balneofizioterapeutice si de Recuperare Medicala din statiunea Calimanesti.

"S-a subliniat si in acest caz ca aceasta clinica are un rol extrem de important in asigurarea asistentei medicale de specialitate la nivel national pentru tratarea afectiunilor respiratorii, reumatismale, digestive, renale, metabolice, alergice, dermatologice, dar si pentru activitatea de cercetare in domeniul balneologiei. Deoarece cladirea in care functioneaza Clinica a fost revendicata potrivit Legii nr.10/2001 si a fost retrocedata fostilor proprietari, Consiliul Judetean Valcea a solicitat sprijin de la Guvernul actual in sensul promovarii unei Hotarari de Guvern pentru alocarea sumei de 3.870.000 lei in vederea achizitionarii cladirii si terenului unde functioneaza Clinica de Balneofizioterapie Calimanesti", a conchis presedintele CJ Valcea.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Proiect-de-Hotarare-de-Guvern-privind-reinfiintarea-Spitalului-orasenesc-Balcesti_17531/

lauff lautf laurf