Imprimare

36% dintre copiii examinati medical in provincia Fukushima au noduli tiroidieni

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Japonia va extinde examinarile medicale la copiii din nordul tarii, pentru a analiza efectele radiatiilor rezultate in urma exploziei de anul trecut de la centrala nucleara de la Fukushima, dupa ce au fost detectati noduli tiroidieni la 36% dintre copii evaluati pana in prezent, anunta Agerpres.

In provincia Fukushima au fost examinati 38.000 de copii, cu varste de pana la 18 ani. Deocamdata niciunul nu a fost diagnosticat cu cancer, dar expertii avertizeaza ca iodul radioactiv eliberat in atmosfera in urma exploziei centralei nucleare se poate acumula in glandele tiroide ale copiilor, crescand riscul imbolnavirii de cancer tiroidian, la fel cum s-a intamplat dupa catastrofa de la Cernobal din anul 1986.

Investigatiile medicale vor fi extinse si la copiii din regiunile invecinate cu provincia Fukushima, pentru a se vedea in ce masura rezultatele din acestea variaza fata de cele din zona apropiata de centrala unde s-a produs explozia.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/36_-dintre-copiii-examinati-medical-in-provincia-Fukushima-au-noduli-tiroidieni_17532/

lauff lautf laurf