Imprimare

13 posturi de asistent medical, ocupate la SCJU Brasov

Adaugat in Stiri din domeniul medical

13 asistenti medicali si 4 infirmieri au promovat concursul de posturi desfasurat, saptamana trecuta, de catre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Brasov.

Mai exact, s-au ocupat cinci posturi vacante de asistent medical in sectiile: ATI, Medicina Interna I, Neurologie, Urologie, UPU-SMURD si opt posturi temporare, in: Medicina Interna I, Bloc Operator, Cardiologie II, Chirurgie III, Medicina Interna II, Recuperare medicala, ATI si TIC.

Concurenta mare pentru posturile scose la concurs

Unitatea medicala a scos la concurs 15 posturi de asistent medical. Pentru ocuparea acestora, s-au inscris 24 pe persoane, din care 23 au sustinut proba scrisa, pe care 13 candidati au promovat-o, obtinand peste 50 de puncte.

Pentru posturile de de infirmier, si-au depus candidatura 10 persoane, din care jumatate au promovat proba scrisa, iar o singura persoana a fost respinsa deoarece nu a intrunit un punctaj final peste 60.

Au ramas ramas in continuare neocupate patru posturi de asistent medical: un post vacaant in sectia Chirurgie I si 3 posturi temporar vacante: Sectia Clinica Medicina Interna I si Sectia Clinica Chirurgie III si Bloc operator.

SJU Brasov are peste 1700 de persoane angajate, dispune de 915 paturi si trateaza anual peste 45.000 pacienti.

In luna iunie, directorul Directiei de Sanatate Publica, dr. Alexandru Balescu, anunta ca sistemul medical brasovean ar avea nevoie de 600 de posturi.

Situatia din Brasov nu este singulara. Din nefericire, spitalele din 27 de judete functioneaza fara a avea acoperite toate specialitatile, arata datele furnizate de catre Colegiul Medicilor din Romania.

Reamintim ca incepand cu jumatatea lunii august, in sistemul sanitar au fost deblocate 2.766 posturi. Din totalul posturilor deblocate la nivel national, 507 sunt repartizate medicilor, 1.218 asistentilor medicali si 928 se adreseaza personalului auxiliar - infirmieri, ambulantieri, brancardieri etc.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/13-posturi-de-asistent-medical_-ocupate-la-SCJU-Brasov_17537/

lauff lautf laurf