Imprimare

Se pun bazele primei retele private de centre oncologice din tara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un grup de oameni de afaceri, printre care si Ludovic Robert, unul dintre actionarii gru­pului A&D Pharma, va deschide in primele zile ale lunii septembrie clinica de oncologie Amethyst. Investitia se ridica la aproximativ 10 - 15 milioane de euro, sustin surse din industrie, citate de zf.ro.

Clinica va avea o capacitate de tratament de 1.500 - 2.000 de cazuri pe an si face parte dintr-o retea de patru centre ce urmeaza sa fie dezvoltata de actionari in tara, in urma unor investitii de aproximativ 40 milioane de euro. Cum pretul mediu este de aproximativ 7.500 de euro, rezulta ca afacerile Amethyst dupa un an integral de furnizare ar putea sa treaca de 11 milioane de euro.

Potrivit informatiilor ZF, in cadrul clinicii lucreaza circa 40 de angajati, iar la finalul celor patru proiecte compania ar putea ajunge la 200 de angajati. Daca planurile actionarilor Amethyst se vor concretiza, aceasta va fi prima retea de centre de oncologie din tara, segment descoperit de putin timp in Romania de firmele private.

Proiectul ar putea fi replicat si in alte tari din regiune, au mai spus sursele citate.

Anul acesta a fost finalizata o investitie de 24 milioane euro in Centrul de Diagnostic si Tratament Oncologic din Brasov, in care lucreaza aproximativ 100 de oameni, proiect dezvoltat de cinci oameni de afaceri. Spitalul din Brasov este detinut de Gheorghe Dutu, Sorin Grigorescu, Raluca Butuza, Razvan Tudose si Radu Pintea. Pana acum, unitatea medicala reprezinta cea mai mare investitie privata pentru bolnavii de cancer.

Piata serviciilor medicale private se ridica la aproximativ jumatate de miliard de euro, iar anul acesta ar putea creste cu 8%. Din 2013 aceasta piata ar urma sa depaseasca 20%, daca vor intra in vigoare unele reglementari din domeniu, arata datele companiei de cercetare PMR.

Cei mai mari jucatori de pe piata serviciilor medicale private sunt MedLife, Medicover, Regina Maria, Sanador, Gral si altii.

Intre 3.00 si 4.000 de romani merg la tratamente oncologice in strainatate

In Romania, anual, sunt diagnosticate aproape 70.000 de noi cazuri de cancer. Aproximativ 3.000 - 4.000 de romani cauta tratament oncologic in state precum Turcia, Germania, Franta, Austria sau Ungaria, unde pretul unui tratament este in jur de 10.000 - 15.000 de euro. Rezulta ca bolnavii de cancer cheltuiesc aproximativ 30 milioane de euro pentru tratament in strainatate, la care se adauga costurile de deplasare si alte cheltuieli.

Dintre centrele de la stat, cel mai mare este Institutul Clinic Fundeni. De asemenea, Ministerul Sanatatii are in derulare de mai mult timp un proiect de ordinul zecilor de milioane de euro intr-un Institut Regional de Oncologie la Iasi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Se-pun-bazele-primei-retele-private-de-centre-oncologice-din-tara_17536/

lauff lautf laurf