Imprimare

Copil cu Sindromul Guillain Barre, internat la Spitalul Sf. Maria din Iasi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un baietel de 8 ani din Vaslui a fost internat la Spitalul de Copii „Sfanta Maria" din Iasi dupa ce a fost diagnosticat cu poliradiculonevrita, o boala care l-a paralizat si care ii pune viata in pericol, anunta adevarul.ro.

Sindromul Guillain Barre sau poliradiculonevrita este o boala rara a sistemului nervos, cu o evolutie rapida, astfel ca de la niste banale intepaturi sau furnicaturi in degete poate ajunge in cateva zile la paralizie completa.

„Totul a debutat cu un episod diareic caruia parintii nu i-au dat atentie si s-a ajuns ca baietelul sa nu mai poata merge. A fost adus imobilizat, abia putea vorbi, este ragusit si prezinta tulburari de deglutitie. Daca ii vor fi afectate caile respiratorii va trebui sa-l trecem pe respiratie artificiala. sansa de a se pierde este destul de mare", spune dr. Maricel Burlacu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Copii „Sfanta Maria" din Iasi.

Medicii infectionisti marturisesc ca totul a putut fi declansat de o intepatura a unui tantar si ca tratamentul este extrem de complex.

„Este o boala grea. Un medic infectionist de la noi se duce in permanenta la Pediatrie pentru a-i face recomandari de analize. Este foarte greu de determinat de la ce a pornit totul, e posibil de la un virus transmis prin intepatura de tantar sau poate fi o reactie tardiva a unei muscaturi de capusa", explica prof.dr. Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase „Sfanta Parascheva" din Iasi.

In fiecare an, in Moldova se inregistreaza cate patru-cinci astfel de cazuri, iar cei mai predispusi sunt copiii cu imunitatea scazuta.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Copil-cu-Sindromul-Guillain-Barre_-internat-la-Spitalul-_Sf.-Maria_-din-Iasi_17539/

lauff lautf laurf