Imprimare

SJU Sf. Pantelimon Focsani, in impas financiar

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" din Focsani nu are asigurat bugetul pentru trimestrul IV din acest an, iar furnizorii de medicamente au sistat deja livrarea catre unitatea spitaliceasca, anunta Agerpres.

In plus, din cauza facturilor neplatite, care depasesc 5,5 milioane lei, Medcenter a refuzat sa mai presteze servicii catre spital, cu exceptia cazurilor considerate de urgenta.

Managerul unitatii medicale, Nicolae Moise, sustine ca valoarea platilor restante creste in fiecare luna din cauza finantarii necorespunzatoare de la Casa de Asigurari de Sanatate.

"In acelasi timp nu se pot tria care cazuri trebuie internate si acordat asistenta medicala si care nu, sau numai pana la o anumita data pana la care ajunge bugetul alocat. Pentru realizarea de economii la fondul de salarii se intocmesc dosare de pensionare pentru personalul care indeplineste aceasta conditie", a explicat directorul SJU "Sf. Pantelimon" din Focsani.

Datele furnizate de catre Casa de Asigurari de Sanatate Vrancea, datoriile spitalelor din judet, reprezentand servicii medicale nedecontate, se ridica la peste 9,2 milioane lei. Suma restantelor inregistrate de SJU "Sf. Pantelimon" se ridica la 6,1 milioane de lei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/SJU-_Sf.-Pantelimon_-Focsani_-in-impas-financiar_17541/

lauff lautf laurf