Imprimare

Dosarele bolnavilor de cancer, analizate cu intarziere din cauza birocratiei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In tara noastra, bolnavii de cancer nu pot fi tratati vara, pentru ca singura comisie care aproba investigatiile de localizare a bolii pleaca in vacanta. Din pacate, cu fiecare zi care trece, oamenii sunt tot mai disperati pentru ca boala avanseaza rapid, relateaza realitatea.net.

Un exemplu il reprezinta o femeie care a fost operata de cancer de trei ori, la san si la ovare. Anul acesta, dupa ultima vizita la medic a primit, din nou, vestea cumplita: boala a recidivat iar de data aceasta nu se stie ce organe au fost afectate, pentru ca analizele clasice au fost neconcludente. Are nevoie de o investigatie de inalta performanta, care costa 1500 de euro si pe care insa nu si-o permite. Femeia in cauza a primit recomandarea medicala dupa 10 iulie si din acest motiv dosarul ei va fi analizat abia la sfarsitul lunii septembrie.

Intr-o situatie asemanatoare mai sunt si alti bolnavi din tara care nu isi permit sa plateasca aceasta investigatie. In ultima luna doar doua din 30 de persoane au reusit sa stranga banii necesari, insa asteapta si acum sa-si recupereze sumele.

La Casa de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) se strang aproape 50% din dosarele bolnavilor din toata tara. Actele sunt verificate si apoi trimise spre aprobare la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, insa birocratia naste controverse.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Dosarele-bolnavilor-de-cancer_-analizate-cu-intarziere-din-cauza-birocratiei_17542/

lauff lautf laurf