Imprimare

Coeficientul de inteligenta, afectat de consumul de canabis

Adaugat in Stiri din domeniul medical

 

Consumul regulat de canabis in adolescenta poate cauza o scadere a capacitatilor intelectuale, anunta Agerpres. Scaderea se va manifesta la varsta adulta.

Cercetarea a fost efectuata de neozeelandezi pe o perioada de 25 de ani si a permis compararea coeficientului de inteligenta pe care acestia il aveau la 13 ani si apoi la 38 de ani, in conditiile in care unii dintre ei erau consumatori de canabis, inclusiv dupa varsta de 20 sau 30 de ani.

"Stim ca acest coeficient de inteligenta este un element determinant puternic in ceea ce priveste admiterea la universitate, veniturile castigate de-a lungul vietii, obtinerea unui loc de munca si performanta la serviciu. Cineva care pierde opt puncte din coeficient in timpul adolescentei si la 20 de ani poate fi dezavantajat fata de ceilalti din generatia sa in ceea ce priveste numeroase aspecte majore ale vietii", a declarat Madeleine Meier de la Universitatea Duke, principalul autor al studiului.

Consumatorii de marijuana prezinta, de asemenea, capacitati de memorare, concentrare si reactie scazute, potrivit studiului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Coeficientul-de-inteligenta_-afectat-de-consumul-de-canabis_17544/

lauff lautf laurf