Imprimare

Grasimea abdominala predispune la aparitia decesului prematur

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un studiu efectuat de cercetatorii americani de la Clinica Mayo din Rochester, Minnesota, arata ca riscul persoanelor cu grasime abdominala de a suferi de boli cardiovasculare este mai mare decat in cazul supraponderalilor sau obezilor.

Conform gandul.info, oamenii de stiinta au mai observat ca grasimea abdominala predispune la aparitia decesului prematur.

"Studiile anterioare au demonstrat faptul ca obezitatea este daunatoare organismului, dar datele obtinute de noi arata ca si modul in care este distribuita grasimea, in special cea „rea”, asa cum este cazul celei din jurul abdomenului, joaca un rol important in deteriorarea sanatatii, indiferent daca au un indice al masei corporale normal sau peste medie", a spus dr. Francisco Lopez-Jimenez, autorul cercetarii.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au analizat datele provenite de la un grup de 12.785 de persoane de peste 18 ani.

Voluntarii implicati in cercetare au fost monitorizati timp de 14 ani, perioada in care s-au intregistat 2.562 de decese, dintre care 1.138 de persoane au murit din cauza afectiunilor cardiovasculare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Grasimea-abdominala-predispune-la-aparitia-decesului-prematur_17546/

lauff lautf laurf