Imprimare

Dr. Raed Arafat a primit trofeul de excelenta in serviciile medicale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat, a primit trofeul de excelenta in serviciile medicale. Distinctia a fost acordata de catre presedintele Asociatiei Medicilor si Farmacistilor Palestinieni din Romania, dr. Elfarra Mazen.

Ceremonia de decernare a trofeului a avut loc miercuri seara. La manifestare au mai participat si ambasadorul statului Palestina in Romania, Ahmed Aqel, reprezentanti ai Consiliului de Ambasadori Arabi si membri ai corpului diplomatic.

Cu aceasta ocazie, ambasadorul Ahmed Aqel a citit decretul prezidential, emis de catre presedintele Autoritatii Nationale Palestiniene Mahmud Abbas, prin care i s-a oferit dr. Raed Arafat Ordinul de Merit pentru eforturile sale in dezvoltarea serviciilor medicale de urgenta in mai multe tari, relateaza Radio Romania International.

Trofeul este prima distinctie acordata fondatorului SMURD de catre reprezentantii medicilor palestinieni.

"Este un lucru care ma onoreaza si ma bucura foarte mult. Exista o colaborare foarte buna cu medicii palestinieni in ceea ce priveste formarea si instruirea persoanlului medical. De ceva timp si-au inceput pregatirea in domeniul fertilizarii in vitro doi medici palestinieni, pregatire care va dura timp de sase luni. Urmeaza sa mai vina medici pentru a se instrui aici in domeniul medicinei de urgenta", a declarat pentru PaginaMedicala.ro, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in MS.

Colaborarea dintre autoritatile romane si cele palestiniene in doemniul domeniul asigurarilor de sanatate si formarii cadrelor medicale a demarat la inceputul anului trecut.

Tot in 2011 a luat fiinta si Asociatia Medicilor si Farmacistilor Palestinieni din Romania, al carei scop a fost sa contribuie la acordarea de asistenta medicala persoanelor de nationalitate palestiniana si sa deruleze actiuni umanitare si caritabile. Numarul membrilor activi este de 84, iar comitetul de conducere este format din noua persoane, sase din Bucuresti si trei din Iasi.

"Aceasta asociatie are scop medical, pentru ajutorarea comunitatilor palestiniene si arabe din Romania. De asemenea sprijinim poporul palestinian din teritoriile ocupate, din Cisiordania, Fasia Gaza, Liban, Siria, Iordania sau Egipt. Nu avem absolut nici o activitate in afara de cea medicala", a declarat in 2011 dr. Elfarra Mazen, citat de radioislam.ro.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Dr.-Raed-Arafat-a-primit-trofeul-de-excelenta-in-serviciile-medicale_17553/

lauff lautf laurf