Imprimare

Peste 500 de medici au urmat cursuri de utilizare a calculatorului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 560 de angajati din sanatate, din judetele Brasov, Bacau, Bistrita Nasaud, Mures si Valcea au urmat cursuri de utilizare a calculatorului in cadrul proiectului 'TIC - Instrument de lucru pentru personalul din sectorul sanatatii', din cadrul Programului Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 'Investeste in oameni', a carui implementare s-a incheiat miercuri, la Targu Mures, anunta Agerpres.

"Acest proiect a prevazut initial ca un numar de 552 de persoane sa urmeze cursuri de utilizare a calculatorului avand ca si scop ca odata instruit personalul din domeniul sanatatii sa isi poata elibera o parte din timpul ocupat de diverse acte (...) Prin implementare, proiectul a avut ca beneficiari 562 de persoane. Conferinta de inchidere are loc la Targu Mures nu pentru ca a fost ultimul judet din program, ci pentru ca a fost primul judet prin numarul de participanti, judetul cu cel mai mare numar de participanti. Au fost mai multi doritori dar numarul a fost limitat", a declarat Monica Simina Paltineanu, manager de proiect.

Fiecare absolvent a primit un certificat de absolvire eliberat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei insotit de un document descriptiv al competentelor dobandite, certificat valabil inclusiv la nivelul tarilor din componenta UE.

Dr. Ileana Mihaescu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Mures a precizat, in acelasi cadru, ca este unul dintre absolventii acestui curs, care "pentru grupa de varsta peste 40 a fost mana cereasca, pentru ca inainte de 1989 nu am fost cu calculatoarele alaturi si ni se cere informatizarea activitatii medicale si efortul nostru de ane adapta la cerintele actuale este impresionant".

Proiectul a fost derulat in perioada 1 septembrie 2010-31 august 2012 (24 de luni) in parteneriat cu Colegiile medicilor din judetele Brasov, Bacau, Bistrita Nasaud, Mures si Valcea, activitatile s-au desfasurat in sase centre de instruire care au functionat in cele sase judete.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-500-de-medici-au-urmat-cursuri-de-utilizare-a-calculatorului_17555/

lauff lautf laurf