Imprimare

Bebelus in stare grava la Vaslui in urma consumului de apa cu nitriti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un bebelus din Vaslui a ajuns in stare grava la spital in urma consumului de apa cu nitriti, anunta Agerpres. Directia de Sanatate Publica Vaslui a avertizat populatia privind apa neavizata din punct de vedere sanitar.

"Consumul de apa contaminata cu nitriti poate duce chiar la decesul sugarilor si copiilor. In plus, nitratii din apa pot provoca avorturi spontane sau infertilitate masculina. Sursa cu cel mai mare risc de intoxicare cu nitrati si nitriti o reprezinta apa din fantana. In majoritatea comunelor si satelor din Romania, apa din fantana este contaminata cu aceasta substanta provenita din depozitarea haotica a gunoiului de grajd si a latrinelor neimpermeabilizate din gospodarii", a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

De la inceputul acestui an, din probele de apa provenite din surse publice analizate in laboratoarele DSP Vaslui, din punct de vedere bacteriologic si chimic, peste jumatate au fost necorespunzatoare. De asemenea, s-au inregistrat cinci cazuri de intoxicatii cu nitriti la sugari, unul dintre bebelusi decedand.

"Pentru sursele care depasesc concentratia admisa de nitrati se impun interdictii in ceea ce priveste consumul pentru sugari si femei gravide deoarece exista riscul de intoxicatii. Pentru sursele de apa care depasesc limitele admise la parametrii biologici se recomanda curatarea si dezinfectia cu substante clorigene", a mentionat Mihaela Vlada.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bebelus-in-stare-grava-la-Vaslui-in-urma-consumului-de-apa-cu-nitriti_17562/

lauff lautf laurf