Imprimare

Cazurile de tuberculoza rezistenta la tratament, in crestere

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cazurile de tuberculoza rezistenta la tratamentul cu antibiotice, cazuri mortale, ating niveluri alarmante in anumite tari, necesitand tratamente din ce in ce mai complexe si mai costisitoare, conform unui nou studiu publicat de revista medicala britanica Lancet, transmite Agerpres.

Studiul a fost realizat pe opt tari (Estonia, Letonia, Peru, Filipine, Rusia, Africa de Sud, Coreea de Sud si Thailanda) pe perioada dintre 2005 si 2008.

Conform acestui studiu, 43,7% dintre pacientii bolnavi de tuberculoza nu au reactionat la medicamente puternice ce le-au fost administrate dupa esecul unei prime medicatii standard.

Astfel, rata imbolnavirilor de tuberculoza multirezistenta (TB-MR) este cu mult superioara celei avansate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), de aproximativ 5%, pentru perioada asupra careia s-a desfasurat studiul.

"In anumite regiuni ne confruntam cu un numar de cazuri de zece ori mai mare" decat rata avansata de OMS, a comentat Sven Hoffner de la Institutul suedez de Control al Bolilor Infectioase, intr-un comentariu ce insoteste studiul.

Aproximativ 8,8 milioane de persoane s-au imbolnavit de tuberculoza in anul 2010, iar dintre acestea 1,4 milioane si-au pierdut viata, conform OMS care estimeaza ca in acest an aproximativ 500.000 de pacienti au dezvoltat forme multirezistente de tuberculoza, dintre care 150.000 au decedat.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cazurile-de-tuberculoza-rezistenta-la-tratament_-in-crestere_17565/

lauff lautf laurf