Imprimare

SJU Zalau implementeaza un plan de ingrijire pentru pacienti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cea mai mare unitate sanitara din Zalau va implementa un plan de ingrijire al carui scop este punerea pacientului in centrul atentiei, anunta Agerpres.

Planul de ingrijiri este putin implementat in Romania, desi, asa cum afirma doctorul Nicolae Bogdan, seful sectiei de neurologie a SJU Zalau, in scolile sanitare postliceale se studiaza acest plan.

"In scolile sanitare postliceale se studiaza planul de ingrijire a bolnavului insa, in mod paradoxal, in momentul in care elevii parasesc scoala si ajung in spitale nu sunt obligati sa aplice aceste planuri de ingrijiri. Situatia este unica in Europa si, bineinteles, are consecinte negative asupra asistentei bolnavului", a declarat dr. Nicolae Bogdan.

Ramona Marincas, directorul de ingrijiri medicale al spitalului mentionat, a precizat ca planul de ingrijiri este un proces care cuprinde evaluarea pacientului, identificare problemelor lui si prioritizarea acestor probleme in functie de nevoile nesatisfacute, stabilirea obiectivelor, stabilirea interventiilor si evaluarea rezultatelor si are drept scop obtinerea unei sari de sanatate optime pentru pacient.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/SJU-Zalau-implementeaza-un-plan-de-ingrijire-pentru-pacienti_17569/

lauff lautf laurf