Imprimare

Clinica de Chirurgie Cardiaca si Vasculara din Arad isi incepe activitatea

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Clinica de Chirurgie Cardiaca si Vasculara din municipiul Arad isi va incepe activitatea incepand cu aceasta saptamana, transmite Agerpres.

"Noua clinica, unde vor fi efectuate operatii pe cord deschis si operatii vasculare de mare dificultate, este rod al unei colaborari mai vechi intre Universitatea de Vest 'Vasile Goldis' din Arad si Clinica de Chirurgie Cardiaca si Vasculara a Universitatii din Debrecen (Ungaria)", a declarat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG Arad.

Conducerea clinicii va fi asigurata de prof. univ. dr. Zoltan Galajda, director al Clinicii de Chirurgie Cardiaca si Vasculara din Debrecen, profesor asociat al UVVG, care va conduce si Departamentul de Cardiologie al Facultatii de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara din cadrul UVVG.

"Consultatiile de specialitate in cadrul noii clinici vor incepe din aceasta saptamana, consultatii care vor fi gratuite, costurile fiind suportate de UVVG Arad. in urma consultatiilor vor fi stabiliti pacientii care au nevoie de interventii chirurgicale, acestea urmand a se face la fiecare final de saptamana, atunci cand prof. Galajda impreuna cu echipa sa de la Debecen, se vor afla la Arad", a continuat rectorul universitatii aradene.

Valoarea investitiilor facute in infrastructura si in aparatura medicala a clinicii, se ridica la circa 1 milion de euro.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Clinica-de-Chirurgie-Cardiaca-si-Vasculara-din-Arad-isi-incepe-activitatea_17568/

lauff lautf laurf