Imprimare

Angajamentele Guvernului Ponta fata de FMI in domeniul sanatatii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Guvernul Ponta a facut o serie de promisiuni fata de Fondul Monetar International in privinta sanatatii, anunta hotnews.ro. Angajamentele se regasesc in ultima schita a scrisorii de intentie cu FMI. Reducerea acoperirii serviciilor medicale din pachetul de asigurari de baza si cresterea contributiei platite de populatie la asigurarile sociale de sanatate sunt doua dintre masuri, dupa cum se arata in document.

De asemenea, se pare ca mecanismul de coplata va fi aplicat incepand cu 2013. Serviciile de urgenta vor fi excluse de la coplata.

Alte angajamente asumate mai sunt modificarea sistemului de achizitii publice al spitalelor, prin centralizarea ofertelor; sanctionarea managerilor de spitale care vor depasi bugetul de cheltuileli; pe listele de medicamente compensate sau gratuite nu vor fi incluse substante fara evaluarea cost eficienta a cestora.

In plus, proiectul legii sanatatii va fi introdus in Parlament pana la sfarsitul anului curent. Inainte de asta, va fi publicat un studiu de impact al noii legi.

Guvernul Ponta se angajeaza sa asigure o finantare adecvata a sistemului, dar si ca banii obtinuti din taxa clawback vor fi platiti in intregime pentru a plati datoriile statului catre companiile farma.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Angajamentele-Guvernului-Ponta-fata-de-FMI-in-domeniul-sanatatii_17577/

lauff lautf laurf